French manicure versus Babyboom

Beauty

French manicure versus Babyboom

Joehoe, hier ben ik weer, tijd voor weer een leuke blog over French manicure versus babyboom. Beide zet ik regelmatig in mijn nagelstudio. Wat mij betreft is het dan ook de hoogste tijd dat ik jullie er meer over ga vertellen!

French manicure

Voor de meesten is de traditionele French manicure wel een bekende term. Maar wat is het eigenlijk precies? Bij French manicure werk ik altijd met acryl gel. Ik bouw met (bijvoorkeur) een roze tint die dicht bij jouw eigen nagelkleur ligt de basis op, het eerste deel van de nagel. Daarna bouw ik met een wittint het ‘randje’ op. Hoe wit de rand moet worden overleg ik met jou. Dit is smaakgevoelig, dus dit gaat in mijn nagelstudio altijd in overleg met jou. 

Babyboom

De babyboom kent een vergelijkbare techniek als de French manicure. Met de acryl gel in een roze tint bouw ik de basis en met een wittint maak ik de nagel af. Hoe wit, wit is en hoe roze roze is gaat in overleg met jou. 

Het verschil

Het verschil tussen de babyboom en de ‘frenchy’ is de overgang van roze naar wit. Bij de babyboom is deze overgang natuurlijker. Bij de french manicure is deze overgang rechter en ‘harder’. De overgang met bij de French manicure wordt ook wel een ‘smile line’ genoemd. De overgangslijn van roze naar wit lijkt namelijk op een glimlach. Bij de babyboom is de overgang van het nagelbed (roze deel) en de witte rand veel geleidelijker en loopt deze meer in elkaar over. 

De babyboom en de french zoals ik deze nu heb omschreven zijn overigens wel de traditionele variant. Wil jij één van de twee liever met andere kleuren dan maak ik die ook graag voor je in mijn nagelstudio. Wil je graag een glitter? Zoals je wel in mijn andere blogs hebt kunnen lezen, ik ben je vrouw! Mocht het nóg niet duidelijk zijn, ik HOU van glitters, hahaha.

Wil je op de hoogte blijven van de mooie creaties die in mijn nagelstudio worden gemaakt? Volg Salon A Leeuwarden dan via Facebook en Instagram via @salonaleeuwarden. 

Direct een afspraak plannen kan natuurlijk ook! Via ‘Maak afspraak’ kun je direct een afspraak inplannen wanneer voor het jou uitkomt! Graag tot snel in mijn nagelstudio!!

Enjoy the sparkle!

Liefs Alicia

Deel dit bericht:

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Behandelde nagels
blogs

50 tinten roze

50 tinten roze Het zonnetje is gaan schijnen, haal de mooie voorjaarskleuren maar tevoorschijn, ik ben klaar voor 50 tinten roze! Roze, roze, roze De

Lees meer »
Yes! we mogen weer
blogs

Yes! We mogen weer

YES! we mogen weer Yes. We mogen weer. Na ruim drie weken lockdown moet ik zeggen dat er niets was waar ik zo naar uit

Lees meer »